Ubi CONCORDIA, Ibi victoria !

DIVIDE ET IMPERA !

Sondaje

Ati fi de acord cu refacerea Imperiului Roman Crestin-Ortodox pe intreaga TERRA??
 

Vizitatori Online

Avem 6 vizitatori şi 7 membri online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Imperiul roman referat
Imperiul roman referat PDF Imprimare Email
Imperiul roman referat
Scris de mihaela86   
Luni, 06 Iunie 2011 06:43

Influenta romanilor in limba, guvernare, drept, arhitectura precum si in multe alte aspecte ale vietii noastre de zi cu zi a dus la cercetarea si studierea acestora. Din documentare cu Imperiul Roman stim ca acesta a avut o istorie zbuciumata. Imperiul Roman referat poate cuprinde date privitoare la organizarea militara si guvernamantala a acestora. De asemenea, Imperiul Roman referat poate cuprinde si date despre sistemul juridic roman.

Citind Imperiul Roman referat aflam ca dreptul roman era foarte bine dezvoltat. In timp ce unele state si triburi nu aveau nici macar un sistem de conducere bine pus la punct, Imperiul Roman avea deja dreptul de proprietate si de posesie, institutia casatoriei. Imperiul Roman referat contine date privitoare la legile romane, contractele si prejudiciile din acele timpuri.

Religia si filozofia sunt subiecte pe care o sa le gasiti in Imperiul Roman referat, deoarece au avut o puternica influenta asupra lumii in care traim astazi. Cu cat imperiul s-a extins, cu atat inchinarea la un numar din ce in ce mai mare de zeitati a fost acceptata si tolerata. Astfel, din Imperiul Roman referat putem afla ca politeismul a fost urmat de Crestinism.

Din Imperiul Roman referat aflam ca initial Crestinismul a fost persecutat, primele persecutii fiind cele din domnia lui Nero. La inceputul anilor 300, Crestinismul in Imperiul Roman intai a fost tolerat, apoi a devenit o parte constitutiva a Imperiului Roman. De asemenea, in Imperiul Roman referat o sa intalnim date privitoare la medicina si la cultura romana. Urmarind in Imperiul Roman referat putem observa promovarea culturii si a educatiei in randul tinerilor.

Imperiul Roman referat ne arata, de cele mai multe ori, educatia tinerilor romani din clasele sociale superioare. Acestia erau invatati arta oratoriei, poezia, filosofia, aritmetica. Pana la varsta de 12 ani o persoana din clasele sociale inalte stia sa vorbeasca cu dictie in public, stia limba latina si limba greaca si gramatica celor doua limbi. Exista si alte informatii pe care le putem gasi in Imperiul Roman referat precum: alimentatia romana, calendarul (care a avut un rol esential in istoria lumii), costumatia, tipul de arme si armuri folosite in lupte etc.

Ultima actualizare în Luni, 06 Iunie 2011 08:28
 


CSI.org.ro